Direktörler Enstitüsü: İngiliz-Çin Mali İşbirliği Karşılıklı Yarar Sağlıyor
LONDRA, 10 Mart (Xinhua) — Yöneticiler Enstitüsü’nün Londra Şubesi Başkanı John McLean, Çin pazarının talebi ve Birleşik Krallık finans endüstrisinin uzmanlığının iki ülke arasındaki mali işbirliğinin devamını sağlayarak bunu bir zafer haline getirdiğini söyledi. -her ikisi için de kazanma senaryosu.
Xinhua ile yakın zamanda yapılan bir röportajda McLean, “Çin’in fırsatlar sunan, hızla daha zengin ve mali açıdan daha sofistike hale gelen bir nüfusu var” dedi ve Çin ekonomisinin geniş iç pazarı, son derece başarılı küresel şirketleri ve bazı önemli ve Gelişen teknolojilerde başkan olarak oynadığı rolün bir sonucu olarak her zaman büyüdüğünü kaydetti.
McLean, Birleşik Krallık’ın, özellikle de küresel finansal kuruluşlar ve uzmanlar kümesine ve finansal hizmetler sağlama konusunda uzun bir geçmişe sahip olan Londra’nın, bu büyümeyi gerçekten desteklemek için küresel sermayeye ve yatırımcılara erişimi olduğunu söyledi.
McLean, Şanghay-Londra Menkul Kıymetler Borsası Bağlantısı ve kısa süre önce duyurulan Shenzhen-Londra Borsası Bağlantısı da dahil olmak üzere Birleşik Krallık ile Çin sermaye piyasaları arasındaki mevcut derin bağlara övgüde bulundu.
Yeşil kalkınmanın önemine vurgu yapan McLean, “Yeşil kalkınma, İngiltere-Çin mali işbirliğinin yeni motorudur” dedi. McLean, her iki ülkenin de yeşil tahvil ihracı gibi yeşil finansta istekli oyuncular olduğunu söyledi.
Aynı zamanda Birleşik Krallık-Çin İş Geliştirme Merkezi Lideri ve Birleşik Krallık’taki Çin Ticaret Odası’nın kıdemli danışmanı olan McLean, Birleşik Krallık ve Çin’deki işletmelerin daha fazla işbirliği yapabileceği çeşitli alanların ana hatlarını çizdi. Bunlar arasında eğitim, eczacılık, sanat, yeşil enerji ve elektrikli araçlar yer alıyor.
McLean, İngiltere ve Çin arasındaki kamu ve hükümet etkileşiminin Covid-19 salgını sırasında açıkça azalmasına rağmen, orta iş çevrelerine olan ilginin azalmadan devam ettiğini söyledi.
Ulusal İstatistik Bürosu’na göre, İngiltere ile Çin arasındaki mal ticareti 2022’de arttı. Çin, İngiltere’nin mal ithalatında ikinci, mal ihracatında ise beşinci büyük ticaret ortağıdır.
Çin’in yakın gelecekte ekonomik performansına ilişkin beklentileri sorulduğunda McLean, bu konuda iyimser olduğunu söyledi. McLean, yılın ilk iki ayına ilişkin ön verilere göre 2023’te yüzde 5’lik ekonomik büyümenin tahminden çok gerçek olabileceğini belirtti.
McLean, “Yapmamız gereken, Çinli işletmelerin Birleşik Krallık’ta ve İngiliz şirketlerinin Çin’de istendiğini hissetmelerini sağlamak” dedi.
1903 yılında kurulan Direktörler Enstitüsü, finans, gayrimenkul, eğitim ve uluslararası ticaret dahil olmak üzere çeşitli alanlarda şirket yöneticileri, üst düzey iş liderleri ve girişimciler için İngiltere’nin en uzun süredir hizmet veren kuruluşlarından biridir.